Szerződés ellenőrzése aláírás előtt – megéri ügyvédhez fordulni?
Sziasztok! Egy fontos szerződés aláírása előtt állok, és kicsit bizonytalan vagyok, hogy minden rendben van-e a dokumentummal. A másik fél már sürget, hogy írjam alá, de én szeretném biztosra menni. Szerintetek érdemes ügyvédhez fordulni csak egy szerződés átnézése miatt? Nem akarok feleslegesen pénzt kiadni, de attól is tartok, hogy később sokkal többe kerülhet egy rossz döntés. Volt már valaki hasonló helyzetben? Tudtok ajánlani olyan ügyvédi szolgáltatást, ahol részletesen átnézik a papírokat és érthetően elmagyarázzák a kockázatokat?
Comments
Szia! Hidd el, teljesen megértem a dilemmádat. Én egyszer „csak” egy kisebb együttműködési szerződést írtam alá ellenőrzés nélkül, és később komoly vitám lett belőle. Azóta minden fontos dokumentumot megnézetek szakemberrel. Legutóbb ezen az oldalon kértem segítséget https://ugyvedek-hu.com Nagyon alaposan átnézték a szerződést, és több olyan pontra hívták fel a figyelmemet, amit én észre sem vettem volna. Külön tetszett, hogy nem bonyolult jogi nyelven beszéltek, hanem világosan elmagyarázták, mit jelent egy-egy kikötés a gyakorlatban. Őszintén szólva az a konzultáció sokkal kevesebbe került, mint amennyit egy későbbi per jelentett volna. Szerintem hosszú távon mindenképp megéri az elővigyázatosság.
Köszönöm, meggyőztél, inkább most nézetem át, mint később bánjam!