Telefondakı təsadüfi mesaj

Mən çörək sexində işləyirəm. Gecə saat üçdə dururam, xəmir yoğururam, çörəkləri sobaya verirəm. Səhər açılanda maşınlara yükləyib çatdırıram. İşim ağırdır, amma qazancım yaxşıdır. Son bir ildir ki, işlər azalıb, gəlirim də düşüb. Arvadım evdədir, iki uşağım var, xərclər çoxdur. Gecələr yata bilmirəm, düşüncələr beynimi yeyir.

Keçən həftə bir axşam evdə oturmuşdum. Yemək yemişdim, televizora baxırdım. Arvadım uşaqlarla yatmışdı. Telefonuma bir səs gəldi. Mesaj idi. Tanımadığım bir nömrədən. Açıb baxdım. Bir link var idi, altında yazılmışdı: “bax, maraqlıdır.” Ad yox idi, izah yox idi. Kim göndərmişdi, bilmirdim. Adətən belə mesajlara baxmıram, silirəm. Amma həmin gecə bir az fərqli idi. Darıxırdım, vaxtım çox idi. Düşündüm, niyə də olmasın? Linkə toxundum. Orada “mostbet link” ifadəsini gördüm.

Sayt açıldı. Baxdım, hər şey sadə və aydın idi. Rənglər, düymələr, yazılar – hər şey öz yerində idi. Qeydiyyatdan keçdim. Proses sadə idi, bir neçə dəqiqə çəkdi. Adımı, soyadımı, nömrəmi yazdım. Hesabım hazır idi. Oturub baxdım, oyunları incələdim. Maraqlı idi, amma oynamadım. Çörəkçi kimi mən hər şeyi əvvəl öyrənməyə öyrəşmişəm. Xəmirin necə yoğrulduğunu, çörəyin nə vaxt sobaya verildiyini – hamısını bilmək lazımdır. Burada da eyni.

Həmin həftə hər axşam bir az vaxt ayırıb baxdım, öyrəndim. Qaydaları oxudum, oyunlara baxdım, statistikaları incələdim. Anladım ki, bu işdə də məntiq var. Çörək bişirmək kimi – qaydaları bilsən, nəticə də gözəl olar. Xəmirə duzunu, şəkərini, suyunu düzgün qatsan, çörək də gözəl qabarar. Burada da eyni.

Bir həftə sonra qərar verdim ki, sınamaq vaxtıdır. Kiçik bir məbləğlə başladım. Oynadım. Uduzdum. Üzülmədim. Çünki bilirdim ki, ilk çörək də həmişə gözəl alınmır. Bəzən yanır, bəzən xəmir qalxmır. Öyrənmək lazımdır. Yenə oynadım. Bu dəfə qazandım. Təəccübləndim. Yenə oynadım. Yenə qazandım. Ürəyim döyünməyə başladı. Dayandım.

Həmin gecə yatanda düşündüm. Mən çörək bişirib satıram, günümü günə çatdırıram. Burada isə bir neçə dəqiqəyə bir günlük qazancımı qazanmışdım. İnanırdım? Yox. Qorxurdum? Bir az. Çünki bilirdim ki, bu həmişə belə olmaz. Qaydaları bilmək, özünü saxlamaq lazımdır.

Həftələr keçdi. Artıq bu iş mənim üçün adi bir vərdişə çevrildi. Hər axşam işdən evə gəlirəm, bir az vaxt ayırıb oynayıram. Bəzən qazanıram, bəzən uduzuram. Amma bir qayda qoymuşam: gündə müəyyən vaxt, müəyyən məbləğ. Nə çox, nə az. Çörək bişirəndə də belədir – xəmirə nə çox duz qatırsan, nə az. Hər şeyin ölçüsü var.

Ən böyük qazancım üçüncü həftədə oldu. Həmin gün çörəkxanada çox iş var idi. Səhər tezdən durmuşdum, axşama kimi işlədim. Yorğun idim, amma iş yaxşı getdi. Çörəklər gözəl alındı, satıcılar razı qaldı. Axşam evə gələndə arvadım gördü ki, əhvalım yaxşıdır. Soruşdu “nə olub, çörək yaxşı satılıb?” Mən dedim “bəli, yaxşı satılıb.” Yemək yedim, oturdum. Telefonumu açdım. O linki xatırladım – mostbet link. Açdım, oynamağa başladım.

Kiçik başladım, qazandım. Bir az artırdım, yenə qazandım. Ürəyim döyünürdü. Üçüncü dəfə daha da artırdım. Ekranda rəqəmlər fırlanırdı. Nəfəsim tutuldu. O an çörəkxanada xəmir yoğurduğum ritmi xatırladım – o ritm, o hərəkət, o diqqət. Hamısı bir anda. Sonra ekran dayandı. Gördüyüm rəqəmə inana bilmədim. O gün bir neçə günlük çörək satışını qazanmışdım.

Otaqda tək idim, amma sevincimdən ayağa qalxdım. Sonra oturdum, dərin nəfəs aldım. Düşündüm. O təsadüfi mesaj olmasaydı, mən bu gün burada olmazdım. Tanımadığım nömrə, bir link, bir klik. Hər şey o linklə başlamışdı.

Ertəsi gün səhər tezdən durdum, çörəkxanaya getdim. Xəmir yoğurdum, çörəkləri sobaya verdim. İşimi həmişəkindən daha rahat gördüm. Çünki içimdə bir rahatlıq var idi. Fikirlər azalmışdı. Çörəklər də gözəl alındı, qabardı, qızardı. Mağazalara çatdıranda satıcılar dedilər “çörək bugün çox gözəl olub.” Mən gülümsədim, “ürəkdən bişirəndə belə olur” dedim.

O gündən sonra qaydalarıma daha çox əməl etməyə başladım. Gündə müəyyən vaxt, müəyyən məbləğ. Qazansam da, uduzsam da, o həddi aşmıram. Çörək bişirəndə də belədir – həddini bilməsən, çörək yanar. Burada da eyni.

Bu gün də çörəkxanadan evə gəlmişəm. Yorğunam, amma xoş yorğunluqdur. Arvadım yemək hazırlayır, uşaqlar dərs oxuyur. Mən oturmuşam, çay içirəm. Telefonumu açıb baxacam. O linki xatırlayıram. Mostbet link. Bir mesaj, bir link, bir klik. O klik mənim üçün yeni bir qapı açdı. O qapıdan girdim, içəridə özüm üçün bir şey tapdım. İndi hər gün o qapını açıram. Qapının arxasında isə sadəcə bir oyun deyil, həm də bir dərs var. O dərsi unutmuram. Çörək bişirəndə də, evdə oturanda da, oynayanda da. Hər şeyin bir qaydası var, hər şeyin bir ölçüsü var. Mən o qaydaları öyrəndim, o ölçünü tapdım. Və indi davam edirəm. Həm çörəkxanada, həm də burada. O ilk mesajı, o tanımadığım nömrəni xatırlayıram. Kim göndərmişdi, bilmirəm. Amma həmin şəxsə daxildən təşəkkür edirəm. Çünki o mesaj mənə yeni bir şey öyrətdi. Öyrətdi ki, bəzən ən gözlənilməz yerdən ən gözəl kəşflər gəlir. Sadəcə açıq olmaq, baxmaq, cəhd etmək lazımdır. Mən açıq oldum, baxdım, cəhd etdim. Və indi davam edirəm. Çayımı içirəm, gülümsəyirəm. Çünki bilirəm ki, həyat bəzən ən sadə şeylərlə ən gözəl sürprizlər edir. Mənim başıma gələn də elə oldu.

Sign In or Register to comment.