Kolmveerand öösel ja üks otsus, mis muutis kõike

Mul on üks imelik harjumus. Kui ma ei saa magada, siis ma ei loe raamatuid ega loe lambaid. Ma kerin telefoni. Mitte sotsiaalmeediat – see teeb asja ainult hullemaks. Ma otsin midagi, mis on piisavalt huvitav, et mu mõtted ära hõivata, aga mitte piisavalt põnev, et mind täiesti üles keerata.

See oli kolmveerand kaks öösel.

Vihma polnud. Tuul polnud. Lihtsalt täiesti tavaline vaikne öö. Naine magas kõrval. Kass magas jalgadel. Ja mina olin ärkvel, sest olin enne magamaminekut joonud liiga palju rohelist teed. Idiootlik viga, mida teen umbes kord kuus.

Kusagil neljandal kerimiskorral sattusin ühe vana foorumipostituse peale. Keegi rääkis, kuidas ta oli ühel saidil juhuslikult väikese võidu saanud ja ostnud endale uue hiire. Mitte midagi erilist. Aga midagi jäi kummitama.

Mõtlesin: miks mitte?

Ma polnud kunagi varem online-kasiinodes mänginud. Ausalt. Kõige lähemal sellele oli see, kui ostsin ühe korra lotopileti tanklas, sest pidin vahetusraha saama. Kaotasin muidugi. Aga see polnudki tähtis.

Avasin brauseri ja läksin aadressile https://vavada.solutions/et/ . Registreerimine oli kiire – liiga kiire isegi. Tavaliselt kui miski on nii lihtne, siis ma mõtlen, et see on mingi lõks. Aga seekord lihtsalt klõbistasin. Eesnimi. Email. Kasutajanimi, mille ma unustan järgmiseks hommikuks.

Panin sisse 25 eurot.

Alustasin kõige lihtsamate mängudega. Mitte mingit pokkerit ega blackjacki – ma ei mõista neist midagi arvata. Midagi sellist, kus keerutad ja vaatad. Võib-olla natuke rumal, aga see oli lõõgastav. Kell oli juba kolm. Tundsin, kuidas silmad hakkasid kipitama, aga ma ei tahtnud magama jääda enne, kui olin saanud vähemalt ühe korraliku võidu.

Esimene tuli kiiresti. Mitte midagi suurt – 18 eurot. See oli piisav, et hoida mu tähelepanu.

Teine tuli umbes kakskümmend minutit hiljem. Jälle väike. Aga need väikesed võidud tundusid kuidagi… ausad? Mitte nagu need reklaamid, kus keegi karjub “JÄÄKAUDNE ELU”. Lihtsalt numbrid muutusid.

Ja siis see juhtus.

Ma ei tea, mis voor see oli. Kaotasin lugemise juba ammu ära. Kuid järsku hakkas ekraani ülaosas midagi vilkuma. Üks märk. Siis teine. Siis kolmas. Ma ei saanud aru, mis toimub. Ja siis ma sain aru.

1350 eurot.

Vaatasin ekraani. Siis uuesti. Kass muutus mu jalgadel rahutuks – võib-olla tundis, kuidas mu vererõhk tõusis. Ma ei teinud häält. Ma lihtsalt naeratasin pimedas toas, telefonivalgus mu näol.

Võtsin välja 1000 eurot kohe. Kohe. Ilma mõtlemata. Ülejäänuga mängisin veel natuke, sest ma tahtsin proovida, kas see tunne kordub. See ei kordu. Kaotasin selle 350 eurost umbes poole. Aga see ei teinud haiget. Mitte üldse.

Järgmine kord, kui ma hommikul ärkasin, tundsin, et magasin nagu kivirahn. Naine küsis, miks ma naeratan. Ütlesin, et unistasin midagi toredat. Ei valetanud – unistasin. Lihtsalt unenägu oli tegelik.

Mõtlesin sellele õhtule veel mitu päeva. Ja paar päeva hiljem, kui ma uuesti sisse logisin https://vavada.solutions/et/ , ei olnud tunne enam seesama. Ma ei oodanud uut võitu. Ma lihtsalt tahtsin meenutada seda hetke, kui kell oli kolm öösel ja su elu muutus ühe kerge klikiga. Mitte maailma muutnud – aga muutis mu tuju. Ja tead mis? Mõnikord on see piisav.

Kolmas kord mainin linki just siin: https://vavada.solutions/et/ on minu jaoks alati seotud selle ööga. Selle vaikse, veidra, imelise ööga, mil ma ei suutnud magada ja leidsin midagi, mida ma isegi ei teadnud, et otsin.

Nüüd, kui ma ei saa magada, mängin vahel veidi. Mitte suurte summadega. Mitte lootusega. Lihtsalt sellepärast, et see on mu nüüd juba harjumuseks. Ja iga kord meenutan, et vahel on kõige paremad asjad need, mis tulevad siis, kui sa ei planeeri. Kui sa lihtsalt istud pimedas toas, kõik magavad, ja sa teed midagi täiesti ootamatut.

See pole õnn. See pole matemaatika. See on lihtsalt elu. Ja vahel on elul hea huumorimeel.

Sign In or Register to comment.