Το μπόνους που με περίμενε στο ασανσέρ

Δεν το πίστευα ότι θα το έγραφα ποτέ αυτό. Και ακόμα λιγότερο που θα το θυμόμουν με τόση λεπτομέρεια. Αλλά να 'μαι.

Εκείνη την ημέρα είχα πάει σε μια συνέντευξη για δουλειά. Μια δουλειά που ήθελα πολύ, σε μια εταιρεία logistics. Είχα ετοιμαστεί, είχα φορέσει το καλό μου πουκάμισο, είχα φτάσει 20 λεπτά νωρίτερα. Η συνέντευξη πήγε καλά - ή έτσι νόμιζα. Μέχρι που στο τέλος μου είπαν: «Θα σας πάρουμε εμείς». Δεν με πήραν ποτέ. Βγήκα από το κτίριο και ένιωσα τον αέρα του Φεβρουαρίου να με μαστιγώνει. Είχα ξοδέψει 5 ευρώ για το μετρό, είχα χάσει μισή μέρα, και δεν είχα καν μια υπόσχεση.

Γύρισα σπίτι μες στην κακοκαιρία. Κρύο, υγρασία, βροχή. Μπήκα στην πολυκατοικία μου, μια παλιά οικοδομή της δεκαετίας του '70, με ασανσέρ που τρίζει σαν να πεθαίνει. Πατάω το κουμπί, η πόρτα κλείνει. Και τότε, στο πάτωμα του ασανσέρ, δίπλα από την πόρτα, είδα κάτι. Μια κάρτα. Μικρή, λευκή, χωρίς κανένα λογότυπο. Τη σήκωσα. Είχε γραμμένο ένα url και δίπλα μία λέξη: "BONUS". Τίποτα άλλο. Κανένα όνομα, καμία οδηγία.

Σκέφτηκα ότι μάλλον κάποιος την είχε χάσει. Αλλά ποιος αφήνει μια κάρτα μόνο με ένα link; Δεν ξέρω γιατί, αντί να την πετάξω, τη φύλαξα στην τσέπη μου. Μπήκα στο σπίτι, έβγαλα το βρεγμένο μπουφάν μου, και κάθισα στον υπολογιστή. Από περιέργεια. Τίποτα άλλο.

Πληκτρολόγησα το url. Η σελίδα φόρτωσε. Ήταν μια πλατφόρμα με παιχνίδια, φρουτάκια, τραπέζια. Τίποτα το ιδιαίτερο. Αλλά εκεί, στη μέση της οθόνης, ένα πεδίο που ζητούσε "Κωδικό Μπόνους". Πληκτρολόγησα τη λέξη από την κάρτα: BONUS. Συνέβη κάτι αναπάντεχο. Το σύστημα δεν ζήτησε κατάθεση, δεν ζήτησε τίποτα. Απλά εμφανίστηκε ένα μήνυμα: "Ενεργοποιήθηκε το vavada bonus. 20 δωρεάν περιστροφές προστέθηκαν."

20 spins. Δωρεάν. Χωρίς να βάλω ευρώ.

Έμεινα να κοιτάω την οθόνη. Είχα περάσει τόσο χάλια τη μέρα, είχα φάει τόση απόρριψη, που ακόμα και 20 άχρηστα γυρίσματα μου φάνηκαν σαν δώρο. Πάτησα να ξεκινήσουν. Το παιχνίδι ήταν ένα απλό φρουτάκι με φρούτα. Κεράσια, λεμόνια, καμπάνες. Παλιό, σχεδόν ρετρό. Τα πρώτα 10 spins δεν έδωσαν τίποτα. Μηδέν. Στο 11ο, δύο κεράσια. 0,40 λεπτά. Στο 14ο, τρεις καμπάνες. 2 ευρώ. Στο 17ο, τίποτα. Στο 19ο, ήρθε το μπόνους. Τρεις λεμόνια. Η οθόνη έγινε κίτρινη. Μπήκα σε ένα δωμάτιο με πορτοκάλια. Διάλεξα τρία. 3 ευρώ, 7 ευρώ, 14 ευρώ. Σύνολο 24 ευρώ.

Όταν τελείωσε και το τελευταίο spin, το υπόλοιπο ήταν 27,40 ευρώ.

Δεν το περίμενα. Το ήξερα ότι τα δωρεάν spins δεν δίνουν πολλά. Αλλά 27 ευρώ είναι 27 ευρώ. Την επόμενη μέρα είχα να πληρώσω τον ΟΤΕ. Αυτά τα λεφτά θα μου έκαναν τη διαφορά. Σκέφτηκα να τα κάνω ανάληψη αμέσως. Αλλά διάβασα τους όρους. Το μπόνους ήθελε να παιχτεί μία φορά. Είχα ήδη παίξει όλα τα spins, οπότε ήμουν καθαρός. Κι όμως, δεν πάτησα εξαργύρωση. Κάτι μέσα μου ήθελε να δω αν μπορώ να τα αυξήσω λίγο. Μόνο λίγο.

Πήγα σε ένα τραπέζι με ρουλέτα. Πόνταρα 10 ευρώ στο κόκκινο. Κέρδος. 37,40. Πόνταρα 10 στο μαύρο. Κέρδος. 47,40. Πόνταρα 10 στο μαύρο ξανά. Έχασα. 37,40. Μείον. Δεύτερη φορά, πόνταρα 10 στο ζυγό. Κέρδος. 47,40. Τρίτη φορά, πόνταρα 10 στο μονό. Κέρδος. 57,40. Εκεί, σταμάτησα. Δεν είχε νόημα να συνεχίσω. Είχα ήδη 57,40 ευρώ. Σχεδόν τριπλάσια από το αρχικό μπόνους.

Πάτησα εξαργύρωση.

Τα λεφτά μπήκαν στον λογαριασμό μου την άλλη μέρα. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πληρώσω τον λογαριασμό του ίντερνετ. Μετά αγόρασα φαγητό για τρεις μέρες. Και κράτησα 10 ευρώ για να βγω για έναν καφέ. Μόνος μου. Χωρίς τύψεις.

Δεν ξαναέπαιξα ποτέ. Αλλά εκείνη την κάρτα που βρήκα στο ασανσέρ την έχω ακόμα. Την έχω βάλει στο πορτοφόλι μου, πίσω από την ταυτότητα. Δεν είναι φυλαχτό. Είναι υπενθύμιση. Ότι μερικές φορές, όταν η μέρα σου είναι χάλια, η βροχή σε βρέχει, η συνέντευξη αποτυγχάνει, το σύμπαν μπορεί να σου πετάξει μια ανάσα. Από εκεί που δεν το περιμένεις. Από το πάτωμα ενός ασανσέρ. Από μια λέξη: BONUS. Το vavada bonus με περίμενε εκεί, δίπλα από μια τσαλακωμένη απόδειξη και λίγη σκόνη. Εγώ είχα τα μάτια μου ανοιχτά. Και είδα την ευκαιρία. Δεν ξαναήρθε. Αλλά δεν χρειάζεται να 'ρθει ξανά. Μία ήταν αρκετή.

Sign In or Register to comment.