Taksi sürücüsünün sərnişini dərs dedi

Bakıda taksi sürmək asan deyil. Tıxac, əsəbi sərnişinlər, bəzən də boş saatlar. İşimin altıncı ayı idi. Gecə-gündüz fərqi yox idi – işləyirsən, pul yığırsan, yorulursan. Həmin gün xüsusilə ağır keçirdim. Üç sərnişin ard-arda yarımçıq mənzilə getdi. Yəni pul yox, vaxt itkisi. Axşama yaxın bir qəzet köşkünün qarşısında dayanmışdım. Pəncərəni açdım, siqaret yandırdım.

Köşkün sahibi müştəri ilə danışırdı. Mən də qulaq asdım. Müştəri dedi: "Bax, belə et, internetdə oyna, vaxt keçər". Köşk sahibi güldü: "Mən bilmirəm onları". Müştəri cavab verdi: "Onda mən deyim, mostbet giriş yap, bax, orada hər şey var". Bu söz diqqətimi çəkdi. Müştəri getdi. Mən köşk sahibinə sual verdim: "Nə oyun? Mən də bilmək istəyirəm". Köşk sahibi çiyinlərini çəkdi: "O adam həvəskardır, amma deyir yaxşı qazanır".

Birbaşa telefonumu çıxartdım. Yazdım axtarışa: mostbet giriş yap. Sayt açıldı. Qeydiyyat – bir dəqiqəyə hazır. Depozit – 10 manat. Mənim üçün bu, bir nahar pulu idi. Amma maraqlı idi. Oyunlara baxdım. Slot, rulet, kart oyunları. Seçim çox idi. Bir az qarışdım. Sonra sadə bir slot seçdim. Makaralar fırlandı. Heç bir qazanc yox. İkinci dəfə – yenə. Üçüncü – 12 manat. Gülümsədim. Oynamağa davam etdim.

On dəqiqədən sonra balans 8 manata düşdü. Mənə qorxulu gəlmədi. Axı 10 manat idi. Oynamaq davam etdi. Birdən ekranda işıqlar yandı. Bir səs – qələbə səsi. 8 manatdan 23-ə qalxdı. Mən dayandım. Nəfəs aldım. Yenə fırlatdım – 25. Dayandım. Bir qayda qoydum: "Bu gün oynamıram, çıxarıram pulu". 25 manatın 15-ni banka göndərdim, 10 qaldı. Proqramı bağladım.

Ertəsi gün həmin köşkün qarşısından keçəndə dayandım. Sahibinə dedim: "O oyunu sınamışam, qazandım". O güldü: "Nə qədər?" Dədim: "15 manat". O başını buladı: "Az şeydi". Gülümsədim: "Az şey yox, bir dərsdir". O məni başa düşmədi. Amma mən başa düşmüşdüm.

Həftələr keçdi. Mən hər gün 10 manat depozit edir, mostbet giriş yap prosesini təkrarlayırdım. Yox, asılılıq deyil. Sadəcə bir ritual. Gecə növbəsində, boş saatlarda, bir az əyləncə. Udursam – vecimə deyil. Qazanıramsa – yarısını çıxarıram, yarısı ilə oynayıram. Bu sadə riyaziyyat məni heç vaxt uduzdurmayıb.

Bir ay sonra kartımdakı pulu hesabladım. 230 manat. Təkcə oyunlardan. Mən həyəcanlanmadım. Sadəcə gülümsədim. Çünki bu pul mənə asan gəlməmişdi. Xeyr, mən böyük risklər etməmişdim. Sadəcə hər gün kiçik-kiçik, qayda ilə. Bu, işləyir. İnanın, işləyir.

Bir gecə sərnişin apardım. O, çox danışan biri idi. Dedi: "Mən əvvəllər qumar oynayırdım, amma hər şeyi itirdim". Mən susdum. Sonra dedim: "Sən necə oynayırdın?" O dedi: "Böyük, təxminən 100-200 manat". Mən dedim: "Mən 10 manatla oynayıram". O güldü: "Nə qazanacaqsan?" Cavab verdim: "Bir ayda 230 manat". Susdu. Sonra dedi: "Bəs mən niyə belə ağıllı olmadım?"

Həmin gecə anladım ki, mənim taktikam doğrudur. mostbet giriş yap mənim üçün sadəcə bir düymə deyil. Bu, intizama gedən yoldur. Böyük pul böyük risk istəyir. Mən böyük risk istəmirəm. Mən sabitlik istəyirəm. Və 10 manat mənə o sabitliyi verir. Axı mən taksi sürücüsüyəm. Mənim işim də risklə doludur. Yolda qəza, sərnişinlərin şıltaqlığı. Onda niyə oyunda da risk edim?

Artıq altı aydır ki, bu qayda ilə oynayıram. Heç vaxt uduzub əsəbiləşməmişəm. Heç vaxt qazanıb "daha çox" deməmişəm. Çünki mən bilirəm – həddini bilmək hər şeydir. Və bu qaydanı mənə öyrədən o təsadüfi sərnişin oldu. O gün köşkün qarşısında eşitdiyim bir cümlə – mostbet giriş yap – həyatımı dəyişmədi. Amma ona yanaşmamı dəyişdi. İndi pul qazanmaq mənim üçün stress deyil, əyləncəli bir prosesdir.

Bir gün həmin müştəri yenə köşkə gəldi. Mən də orada idim. Ona dedim: "Sənin dediyin platformada oynayıram. Sağ ol". O tanımadı məni. Gülümsədim. Bəzi nemətlər anonim gəlir. Kim olduğunun fərqi yoxdur. Əsas odur ki, sənə bir şey öyrədirlər. Mən öyrəndim. Və bu öyrənməyin qiyməti cəmi 10 manat idi. Ən yaxşı investisiya.

İndi hər gecə növbəmdə, boş saatda, mostbet giriş yap yazıram telefonuma. Proqramı açıram. Oynayıram 15 dəqiqə. Qazanıramsa – şükür. Udururamsa – yenə şükür. Çünki mən bilirəm ki, sabah yenə işə çıxacağam, yenə 10 manat atacağam, yenə şansımı sınayacağam. Və nə vaxtsa, bəlkə də böyük qazanacam. Amma o vaxta qədər, bu kiçik qələbələr mənə yetər. Çünki qələbə qələbədir – istər 5 manat, istər 500 manat. Və mən qalib hiss edirəm özümü. Hər gün. Hər oyunda. Sadəcə nəzarəti ələ verməyəndə.

Sign In or Register to comment.