Çörək Pulum

Düzü, heç vaxt qumar oyunlarını düşünməmişdim. İşim var – tikintidə fəhləyəm. Hər gün saat 7-də işə gedirəm, axşam 7-də evə qayıdıram. Yorğun. Çirkli. Pulumuz da bəs deyil. Bakıda tikintidə işləyən biri nə qazanar? 500-600 manat. Kirayə verirsən 250, qalanına yaşayırsan. Çörək alırsan, süd alırsan, bəzən də özünə köynək.

Həmin gün yağış yağırdı. İş yerində dedilər: “bu gün dayanırıq, get evə”. Saat 12 idi. Birdən boş vaxt. Nə edim? Evə getsəm, arvad deyəcək “niyə gəldin?”. Dostlar işdədir. Qəzet köşkündə oturdum. Çay sifariş etdim. Yanımdakı gənc oğlan telefonunda oyun oynayırdı. Baxdım – slot. “Qazanırsan?” dedim. “Bəli,” dedi, “bu gün 30 manat çıxarmışam”. Mən inanmadım. O dedi: “özün də mostbet azerbaycan yükle, görərsən”.

Mən onun sözünə baxdım. Telefonum orta səviyyəli idi – 2 il öncə almışdım. Mostbet azerbaycan yükle prosesi başladı. Fikirləşdim: “virus olar”. Amma yox, normal proqram. Yükləndi, açdım. Qeydiyyat üçün nömrə istədi. Verdim. SMS gəldi. 5 dəqiqəyə hazır idim.

Cibimdə 15 manat vardı. Çay pulundan sonra 13 manat qalmışdı. Düşündüm: “10 manat atım, 3 manat qalsın”. Atdım. O gənc dedi: “Sweet Bonanza oyna”. Açdım. İlk 10 dövrə heç nə. 10-dan 6-ya düşdü. Sinirləndim. Fikirləşdim: “əjdaha, elə bildim”. Amma o gənc dedi: “gözlə, dözüm lazımdır”. 15-ci dövrədə konfetlər partladı. +8 manat. Balans 14 oldu. Qayıtdım əvvələ. 20-ci dövrədə üç “bonus” simvolu düşdü. Pulsuz fırlanmalar başladı. 10 fırlanma. Hərəsi 2-3 manat. Cəmi 24 manat əlavə oldu. Balans 38 manat.

Köşkdə qışqırdım. Gənc güldü. Çayçı baxdı. Mən utanmadım. 38 manat mənim üçün 2 saatlıq işdir. Və mən bunu 15 dəqiqəyə qazanmışdım. O an balansın şəklinə çəkdim. Hələ də saxlayıram o şəkli. Çıxardım 30 manat. 8 qaldı. O 8-i də oynadım – uduzdum. Yatdım evə getdim. Arvada söyləmədim.

Həftəsonu yenə açdım. Mostbet azerbaycan yükle etmişdim, tətbiq hazır idi. 20 manat atdım. “Gates of Olympus” – Zevs, ildırımlar. Oynadım 30 dəqiqə. Udurdum, qazanırdım. Sonra bir anda balans 67 oldu. Dəli oldum sevincdən. Yenə çıxardım 50. 17 qaldı. Dedim: “bunu da oynayım nə olacaq?” 17-ni 5-ə düşdüm. Sonra 5-dən 25-ə qalxdım. Sonra 25-i 10-a düşdüm. Axırda 10 da getdi. Amma 50 artıq bank kartımda idi.

Həmin gün arvadıma 40 manat verdim. Dedi: “hardan?” Dedim: “işdə mükafat vermişlər”. İnandı. Özümə də 10 saxladım. Həftə ərzində 10 manatla oynadım – uduzdum 5, qazandım 3, sonda 0 oldu. Qəpik də qalmadı. Amma vecimə deyildi. Çünki 50 manat evə girmişdi.

Üçüncü həftə – mən artıq özümə inam qazanmışdım. 30 manat depozit qoydum. “Big Bass Bonanza” – balıqçı, su, qarmaq. 30-dan 15-ə düşdüm. 15-dən 40-a qalxdım. 40-dan 22-yə düşdüm. Bu vaxt uşağım yuxudan oyandı. Ağlayırdı. Arvad çağırdı: “gəl, kömək et”. Mən dedim: “biraz gözlə”. Sonra fikirləşdim: “ayıbdır”. Telefonu qoydum, uşağı qucaqladım. 2 saat sonra qayıdanda balans 22 idi. Oynamağa davam etdim. 22-dən 48-ə qalxdım. Hiss etdim ki, bu gün taleyim açıqdır. Bonus aldım. 48-dən 107-yə.

Yüz yeddi manat. Maaşımın 1/5-i. Bir gecədə. Həmin an başa düşdüm ki, bu oyunlar əyləncədir, yoxsa iş? Əyləncə. Amma pul qazandıran əyləncə. Çıxardım 100 manat. 7 qaldı. O 7-ni də “Plinko”da oynadım – top düşür, qutulara. 7-dən 12-yə qalxdı. 12-dən 3-ə düşdü. 3-dən 9-a. Sonda 9 manatı çıxardım. Həmin gecə ümumi uduş: 109 manat.

İndi aradan 4 ay keçir. Hər ay oynayıram, hər ay 100-150 manat qazanıram. Dəqiq qaydalarım var: depozit maksimum 30 manat. Udursan, çıxar. Uduzursan, o günü bağla. Heç vaxt qazandığını qaytarmağa çalışma. Bunu mostbet azerbaycan yükle edən hər kəsə tövsiyə edirəm. Tətbiq yaxşıdır, sürətlidir, problem yoxdur. Amma əsas problem insanın beynidir. Tamah. Mən tamahımı öldürdüm. Ona görə qazanıram.

Həyatım dəyişməyib. Hələ də tikintidə işləyirəm. Hələ də yorğun. Amma cibimdə həmişə 30 manat ehtiyat pul var. Əvvəl olmazdı. İndi uşağıma dondurma alıram arvadımın xəbəri olmadan. Özümə də ayda bir dəfə bahalı çay alıram. Xoşbəxtliyim budur. Böyük maşınlar yox, evlər yox. Sadəcə, çətin ayda əlimin uzanacağı bir pul. O da təsadüfən. Oynamasaydım, olmazdı. Oynadım, oldu. Amma məsuliyyətlə oynadım.

Bu yazını oxuyanlar deyəcək: “o, qumarbazdır”. Yox. Mən qumarbaz deyiləm. Mən bir atayam. Övladımın ağlamasına qulaq asıb telefonu yığan adamam. Mən həmin gecə uşağı qucaqlamağa getdim. Oyun dayandı. Bu, qumarbazın edəcəyi iş deyil. Qumarbaz deyər: “bir dəqiqə, gözlə”. Mən getdim. Çünki oyun pul gətirir, amma ailəmi heç vaxt.

İndi dostlarım deyir: “qaydalarını bizə də öyrət”. Mən də öyrədirəm. Sağollaşanda həmişə deyirəm: “mostbet azerbaycan yükle et, ama ağlın başında olsun. Mən uduzmuşam da, qazanmışam da. Fərq onda idi ki, uduzanda üzülmədim, qazananda sevindim amma kor olmadım”. Bu sadə sözlərdir. Amma içində böyük həyat var. Mənim həyatım. Tikinti fəhləsinin çörək pulu. Təsadüfən, qumarla kəsişən. Xeyirli olsun.

Sign In or Register to comment.