Vavada free spins'i õhtu, mis päästis mu nädala
Ma olen arst. Täpsemalt – ma olen perearst, kes näeb päevas kuni nelikümmend patsienti. Ma kuulan nende muresid, kontrollin vererõhku, kirjutan retsepte ja püüan igaühele öelda midagi lohutavat. See on raske töö, aga ma armastan seda. Aga vahel, eriti neljapäeva õhtuti, kui mu viimane patsient on lahkunud ja ma istun veel viis minutit oma kabinetis, tunnen ma, et mu oma energia on ammendunud. Ma olen nagu aku, mis on tühjaks jooksnud, ja vajan laadimist.
See konkreetne neljapäev oli eriti raske. Mu hommik algas kella kuuega, sest üks mu vanematest patsientidest vajas kiiret visiiti. Siis oli terve päev täis inimesi – üks noor ema oli mures oma lapse köha pärast, üks vanahärra kurtsi seljavalu, üks teismeline tüdruk nuttis oma akne pärast. Ma kuulasin kõiki, andsin nõu ja naeratasin, kuigi sees tundsin, kuidas väsimus koguneb nagu pilved enne tormi.
Koju jõudes olin ma nii väsinud, et ei suutnud isegi õhtusööki teha. Tellisin pitsa, viskasin end diivanile ja lülitasin teleka sisse. Aga miski ei pakkunud huvi. Uudised olid masendavad, seriaalid igavad ja ma lihtsalt istusin seal, närisin pitsaviilu ja mõtlesin, et homme on jälle sama päev. Jälle patsiendid, jälle mured, jälle samad tsüklid.
Siis võtsin telefoni ja hakkasin sirvima. Olin juba mitu korda seda teinud, aga seekord jäi mu silm pidama reklaamil. See rääkis võimalusest saada tasuta keerutusi. "Free spins," seisab seal. Ma naeratasin – see kõlas nii lihtsalt, nii kergelt. Midagi, mis ei nõua mõtlemist ega pingutust. Lihtsalt keerutad ja vaatad, mis juhtub.
Ma polnud kunagi varem sellist asja proovinud, aga sel hetkel tundus see täpselt see, mida ma vajasin. Kirjutasin otsingusse ja leidsin enda eest vavada free spins pakkumise. See tundus lihtne – registreeri, saa keerutused, ja mängi. Ma mõtlesin, et miks mitte. Ma olen terve päeva kuulanud teiste probleeme, nüüd on aeg teha midagi, mis on ainult minu jaoks.
Registreerisin end mõne minutiga. See oli nii lihtne, et ma peaaegu ei uskunud. Ja siis, nagu võluväel, ilmusid mu kontole need lubatud keerutused. Ma ei pidanud midagi maksma, ei pidanud midagi tegema – lihtsalt klõpsama ja mängima.
Ma hakkasin keerutama. Esimesed paar korda ei juhtunud midagi erilist. Rattad lihtsalt keerlesid ja peatusid, andes mulle väikseid summasid, mis ei tundunud olulised. Aga see ei olnud oluline – oluline oli see, et ma ei mõelnud midagi. Ma ei analüüsinud, ma ei muretsenud, ma ei plaaninud. Ma lihtsalt vaatasin, kuidas rattad keerlevad, ja see oli imeline.
Ja siis, umbes viisteist minutit hiljem, juhtus see. Ma vajutasin nuppu, rattad hakkasid keerlema, ja järsku – kõik peatusid täpselt õiges kohas. Ekraan läks kuldseks, meloodia hakkas mängima, ja ma nägin, kuidas mu kontol olev number kasvas. See polnud suur summa, aga sellest piisas, et mu tuju täielikult muuta.
Ma hüppasin diivanil püsti ja hõiskasin. See oli nii ootamatu, nii ebareaalne, et ma pidin mitu korda ekraani vaatama, et veenduda. Aga see oli tõeline. Ma olin võitnud, ilma et oleksin kulutanud sentigi.
Ma võtsin oma võidu välja ja sulgesin arvuti. Istusin diivanil, hingasin sügavalt ja tundsin, kuidas kogu see päeva stress lihtsalt sulas. Mu õlad langesid alla, mu hingamine rahunes, ja ma naeratasin. See oli esimene kord sel päeval, kui ma naeratasin ilma pingutuseta.
Järgmisel hommikul, kui ma tööle läksin, olin ma teine inimene. Mu patsiendid märkasid seda – üks ütles: "Te näete täna nii rahulik välja." Ja ma vastasin: "Mul oli lihtsalt hea õhtu." Ma ei rääkinud neile, mis juhtus, sest see oli minu saladus. Aga see saladus andis mulle jõudu terveks nädalaks.
Nüüd, paar kuud hiljem, kasutan ma vavada free spins pakkumisi aeg-ajalt. Mitte sellepärast, et ma tahaksin võita, vaid sellepärast, et see on minu viis puhata. Ma olen paika pannud reeglid – ainult siis, kui olen rahulik, ainult boonustega, ja ma ei lisa kunagi oma raha. See on minu viis hoida asja kontrolli all.
Ma olen arst, ma näen iga päev palju kannatusi ja muresid. Aga ma olen ka inimene, kes vajab vahel puhkust. Ja see puhkus tuli mulle ühel neljapäeva õhtul, kui ma otsustasin midagi teha, mida ma polnud kunagi varem proovinud. See õpetas mulle, et vahel on kõige parem viis enda eest hoolitseda teha midagi, mis on täiesti ebaoluline. Midagi, mis ei nõua pingutust, mõtlemist ega muret.
See on minu lugu. Lihtne, tõeline ja täiesti tavaline. Aga see on minu lugu, ja ma olen selle üle uhke. Sest see tuletab mulle meelde, et isegi kõige raskematel päevadel on võimalik leida hetk, mis teeb su naeratama. Ja see on kõige väärtuslikum asi, mida ma sel õhtul võitsin.