Mənim İlk Böyük Uduşum: Sıradan Bir Axşamın Hekayəsi

Adım Elçindir, 34 yaşım var və Bakıda kiçik bir ofisdə marketinq üzrə işləyirəm. Gündəlik həyatım elə də maraqlı deyil — səhər işə gedirəm, axşam evə qayıdıram, həftə sonları isə ya valideynlərimə baş çəkirəm, ya da dostlarımla oturub futbol izləyirəm. Amma bir neçə ay əvvəl başıma elə bir şey gəldi ki, hələ də dostlarıma danışanda gözlərim parlayır.

Hər şey adi bir çərşənbə axşamı başladı. İşdən evə gəlmişdim, televizorun qarşısında uzanmışdım, heç nəyə həvəsim yox idi. Telefonumu əlimə götürüb sosial şəbəkələri gəzirdim, bir yandan da beynimdə "bu axşam nə edim?" sualı dolaşırdı. Dostum Rəşad zəng etdi. Dedi ki, "Elçin, sən hələ də o köhnə oyunları oynayırsan? Bir dəfə də olsun onlayn kazino sına, bəlkə şansın gətirdi." Əvvəlcə güldüm. Düşündüm ki, bu nə söhbətdir, mən heç vaxt qumar oynamamışam. Amma Rəşad elə israrla danışdı ki, axırda mərhəmətə gəlib dedim, "Yaxşı, baxım görüm nədir."

O axşam telefonumda mo mostbet slots ]ölməsini açdım. İlk baxışda hər şey qarışıq görünürdü — yüzlərlə oyun, fırlanan çarxlar, parlayan işıqlar. Amma bir oyun diqqətimi çəkdi: meyvə simvolları olan klassik bir slot. Uşaqlıqda bazarlarda görədiyim o oyun maşınlarını xatırladım. Elə bil ki, nostalji hissi məni tutdu. Düşündüm, "Bir dəfə oynayım, nə olacaq ki?" 20 manat pul qoydum. Bu mənim üçün böyük məbləğ deyildi, amma yenə də ürəyimdə bir tərəddüd var idi.

İlk fırlanmada heç nə çıxmadı. İkincidə də. Üçüncüdə kiçik bir məbləğ qazandım — 5 manat. Dedim, "Yaxşı, heç olmasa itirmədim." Amma içimdə bir həyəcan yaranmışdı. Elə bil ki, beynimdə bir səs "davam et, davam et" deyirdi. Dördüncü fırlanmada isə elə bir şey oldu ki, oturduğum yerdən dik atıldım. Ekranda üç ədəd "7" simvolu yan-yana düzüldü. Əvvəlcə başa düşmədim. Sonra ekranda böyük hərflərlə "BÖYÜK UDUŞ!" yazısı göründü. Ürəyim elə sürətlə döyünməyə başladı ki, az qala qulaqlarımda eşidirdim.

Qazandığım məbləğ 1,200 manat idi. Bu, mənim üçün aylıq maaşımdan da çox idi. Əllərim əsirdi. Telefonu yerə qoyub bir neçə dəqiqə otaqda gəzdim. "Bu doğrudur?" deyə özümə sual verdim. Yenidən telefona baxdım — bəli, balansımda 1,200 manat yazılmışdı. O an hiss etdiyim sevinci sözlə ifadə edə bilmərəm. Elə bil ki, bütün yüküm birdən-birə çiyinlərimdən düşdü.

Dərhal Rəşada zəng etdim. "Rəşad, inanmırsan, uduş qazandım!" — dedim. O da mənim qədər sevindi. Dedi ki, "Gördün, sənə dedim, şansını sına." O axşam yatmaqda çətinlik çəkdim. Beynimdə hər şey fırlanırdı — nə edim bu pulla? Borclarımı ödəyim? Yoxsa bir hissəsini saxlayıb yeni nəsə alım? Səhərə qədər bu suallarla boğuşdum.

Sabahısı gün işdə heç nəyə fokuslana bilmirdim. Hər kəs soruşurdu ki, "Elçin, sənə nə olub, elə bil ki, aydan düşmüsən?" Gülüb keçirdim. Amma içimdə bir qürur var idi. Elə bil ki, həyatımda ilk dəfə özümə güvəndim — nəsə bacarmışdım, nəsə qazanmışdım.

Bir həftə sonra yenidən həmin oyuna qayıtdım. Bu dəfə ehtiyatlı idim. Dedim ki, "Elçin, sən peşəkar deyilsən, sadəcə əylənmək üçün oyna." 50 manat qoydum. Bu dəfə də mostbet slots bölməsində eyni oyunu seçdim. Fırlanmalar davam etdi — bəzən udurdum, bəzən uduzurdum. Amma artıq mənim üçün əsas məsələ pul deyildi. Məsələ o həyəcan idi — hər fırlanmada ürəyinin bir anlıq dayanması, sonra isə ya sevinc, ya da kiçik bir məyusluq. Bu, elə bil ki, bir növ adrenalin idmanı idi.

İkinci həftədə 300 manat uddum. Üçüncü həftədə isə 150 manat uduzdum. Amma mən artıq özümü tənzimləməyi öyrənmişdim. Dedim ki, "Ayda 100 manatdan çox xərcləməyəcəyəm." Bu, mənim üçün bir əyləncə büdcəsi idi. Elə bil ki, kinoya gedirdim, ya da dostlarımla restorana otururdum — sadəcə fərqli bir əyləncə növü.

Bir axşam Rəşadla oturub çay içirdik. Dedi ki, "Elçin, sən dəyişmisən. Əvvəl elə sıxılmış görünürdün, indi isə sanki içinə bir işıq yanıb." Düz idi. Həyatıma elə də böyük dəyişiklik gəlməmişdi — eyni iş, eyni ev, eyni gündəlik. Amma içimdə bir şey dəyişmişdi. Artıq hər axşam "nə edim?" deyə düşünmürdüm. Bir planım var idi — kiçik bir əyləncə, kiçik bir həyəcan. Və bu, mənə kifayət edirdi.

Təbii ki, hər şey mükəmməl deyildi. Bir dəfə 200 manat uduzdum və bir neçə gün özümü günahkar hiss etdim. Dedim ki, "Elçin, axmaq olma, bu pulu başqa yerə xərcləyə bilərdin." Amma sonra özümə xatırlatdım ki, bu, mənim seçimim idi. Heç kim məni məcbur etməmişdi. Və əgər bu, mənə zövq verirsə, niyə olmasın?

İndi geriyə baxanda düşünürəm ki, bu təcrübə mənə bir neçə şey öyrətdi. Birincisi, həyatda bəzən gözlənilməz şeylər baş verir — və bunları qəbul etmək lazımdır. İkincisi, hər şeydə balans vacibdir. Nə qədər ki, özünü idarə edirsən, bu, sadəcə bir əyləncədir. Üçüncüsü isə — bəzən kiçik bir addım böyük bir dəyişikliyə səbəb ola bilər. Mənim üçün o 20 manatlıq ilk fırlanma elə bir addım oldu.

Bəli, mən böyük qumarbaz deyiləm. Milyonlar qazanmamışam. Amma o axşam qazandığım 1,200 manat mənim üçün təkcə pul deyildi — bu, mənə özümə inam verdi. İndi hər dəfə mostbet slots bölməsini açanda o ilk axşamı xatırlayıram. Ürəyim yenə də bir az sürətlə döyünür. Və bilirəm ki, nə olursa olsun, bu, mənim hekayəmdir — sıradan bir oğlanın kiçik, amma əsl uduşu.

Həyat davam edir. İşə gedirəm, dostlarımla görüşürəm, ailəmi ziyarət edirəm. Amma indi içimdə bir kiçik qığılcım var — bilirəm ki, hər axşam bir az həyəcan, bir az şans məni gözləyir. Və bu, mənim üçün kifayətdir. Çünki bəzən ən böyük uduş pul deyil — o hissdir ki, sən özünü canlı hiss edirsən.

Sign In or Register to comment.