Které pivovary v Česku stojí za návštěvu?
Ahoj všem, poslední dobou přemýšlím, že bych si během léta udělal pár výletů po českých pivovarech. Nejde mi ani tak o to ochutnat co nejvíc piv, spíš mě zajímá atmosféra, historie a možnost projít si výrobu nebo posedět v restauraci, kde vaří vlastní pivo. Máte nějaký pivovar, který vás opravdu příjemně překvapil a stálo za to jet i trochu dál? Budu rád za tipy z vlastní zkušenosti, ne jen za seznam známých míst.

Comments
Za mě určitě záleží na tom, co od návštěvy čekáš. Pokud tě baví spojení historie s normálním posezením, líbil se mi Pivovar Kostelec. Nebyl tam takový dav jako v některých známějších pivovarech a všechno působilo klidněji. Dával jsem si klasický ležák a potom jsme zůstali na oběd, což bylo nakonec skoro stejně dobré jako samotné pivo. Když jsem si pak doma dohledával informace o otevírací době a o tom, co všechno tam mají, narazil jsem na jejich stránky https://pivovarkosteleccz.com/. Neber to jako reklamu, jen se mi hodilo mít všechno na jednom místě. Jestli pojedeš s někým, kdo pivo tolik neřeší, myslím, že si to užije taky, protože okolí je fajn na kratší procházku a celý areál má příjemnou atmosféru. Mně osobně se líbí právě takové pivovary, kde je vidět, že si drží vlastní styl a nesnaží se z toho udělat jen turistickou atrakci.